Deși „atentatul momentului” este cel de la Munchen, din urmă ies la iveală eroi care s-au confruntat cu situații dramatice similare. Am ajuns să auzim în jur „e iar atentat în X, Y, Z!”, deși locuim într-o Europă democratică, în care astfel de atrocități sunt greu de imaginat. La fel de nepregătiți au fost și martorii atentatelor, oameni care au ieșit din case pentru vreo sărbătoare, pentru a face cumpărături sau a petrece timp liber cu cei dragi.

Un caz care a impresionat presa din întreaga lume, îndeosebi pe cea francofonă, este a unui francez care a avut puterea să întrunte teroristul care a îngenuncheat Franța, odată cu masacrul de la Nisa. Povestea lui a fost făcută publică de ziarul local Nice Matin.

Articolul continua dupa recomandari

Înregistrarea cu eroul de la Nisa


Poate că niciodată francezii nu l-ar fi cunoscut pe Franck, un francez curajos de 50 de ani, dacă imediat după tragedia de la Nisa, un jurnalist german nu ar fi postat o înregistrare video filmată de la balconul hotelului său, în care apare un care un bărbat își aruncă scuterul sub roțile camionului.
Practic, a fost momentul în care camionul condus de teroristul Mohamed Bouhlel a fost încetinit, iar polițiștii l-au putut împușca.

CITEȘTE CONTINUAREA POVEȘTII AICI