Pentru desemnara unui nou papa sunt necesare 77 de voturi in favoarea aceluiasi candidat.

Articolul continua dupa recomandari

Cardinalii din conclav participa la patru scrutine de vot in fiecare zi. Alegerile continua pana ce unul dintre candidati obtine exact 77 de voturi.  In cazul in care trec trei zile si lumea catolica nu are un nou papa, procesul de vot se intrerupe pentru 24 de ore de rugaciune.

In doar cateva minute, usile Capelei Sixtine se vor inchide si va incepe primul tur de scrutin. Personalul care asigura servirea si logistica in cadrul conclavului trebuie sa depuna jurmantul sa nu dezvaluie nimic pentru a evita excomunicarea.

Ceii 115 cardinali din conclav sunt, practic, izolati de lumea exterioara pe parcursul votarii. Buletinele de vot vor fi arse la finalul scrutinului secret despre care nu vor fi oferite informatii oficiale o perioada destul de indelungata.

In momentul in care va fi desemnat succesorul Papei Benedict al XVI-lea, din Capela Sixtina se va ridica un fum alb, datorita adaugarii unor substante speciale.

Pana acum, favoritii in cursa pentru scaunul papal sunt cardinalul de Milano, Angelo Scola, cardinalul de Sao Paolo, Odilo Scherer si cardinalul din Quebec, Marc Ouellet, relateaza Antena 3.

Foto: Hepta