Asasinul Dorinei Ştef va sta după gratii 30 de ani. Românca a fost ucisă sălbatic şi aruncată de la etaj, în Belgia, pentru că îl părăsise pe bărbat. Criminalul, tot un român, a încercat să se sinucidă după ce i-a tăiat gâtul fostei iubite.

Ludovic Zetocha a fost condamnat la 30 de ani de închisoare şi încă 10 ani la dispoziţia autorităţilor, sentinţa fiind dată de Curtea de Apel din Anvers şi fiind definitivă. Românul în vârstă de 42 de ani a ucis-o sălbatic pe fosta sa iubită, Dorina Ştef, 37 de ani, în noaptea de 26-27 mai 2015, în locuinţa unui vecin al acesteia, din Belgia.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

Cei doi se cunoscuseră în iarna acelui an, după ce Dorina divorţase de un italian. Femeia era originară din Bihor, acolo unde la cunoscut pe Ludovic. Bărbatul s-a mutat în primăvară în casa Dorinei, la Anvers, dar cei doi nu se mai înţelegeau şi ea l-a dat afară. 

Orbit de gelozie, Ludovic Zetocha a venit în imobilul în care locuise şi a dat buzna peste un vecin al Dorinei. L-a ţinut sechestrat 8 ore, ameninţându-l cu un cuţit, până când fosta lui iubită a venit acasă. Apoi l-a pus pe vecin să o sune şi să îi spună că se simte rău şi are nevoie de ajutorul ei.

Vezi 5 imagini în Galerie

Dorina a alertat poliţia că bărbatul e în imobil, pentru că a simţit miros de ţigară în preajma apartamentului şi el era singurul fumător dintre cunoscuţii ei. Din nefericire pentru ea, nu a aşteptat forţele de ordine, ci a intrat în casa vecinului, încercând să stea de vorbă cu agresorul. Când au sosit poliţiştii, Ludovic s-a panicat şi a ieşit pe balcon împreună cu Dorina, pe care o ameninţa cu cuţitul.

Vezi 5 imagini în Galerie

Într-un moment de demenţă, i-a tăiat gâtul femeii şi a aruncat-o de la etaj. Nu a mai putut fi salvată. Apoi asasinul a încercat să se sinucidă, dar poliţiştii l-au imobilizat după ce îşi făcuse câteva răni superficiale. La proces, Ludovic Zetocha a dat vina pe poliţişti pentru cirma pe care a săvârşit-o. El a susţinut că dacă nu ar fi venit agenţii nu s-ar fi panicat şi nu ar fi ucis-o pe Dorina.