Preşedintele SUA, Donald Trump, i-ar fi spus premierului britanic Theresa May că nu va merge la Londra, într-o vizită de stat, până când nu i se va garanta o “primire mai bună” şi că nu va fixa o dată până când nu va fi convins că va avea parte de o “primire caldă”, relatează The Independent.

Cei doi lideri au discutat telefonic despre vizita ce a fost amânată pentru anul viitor.

Articolul continua dupa recomandari

„Nu am parte de o acoperire mediatică grozavă acolo, în ultimul timp, Theresa”, i-a spus Trump lui May, potrivit transcriptului discuţiei, consultat de The Sun.

“Ei bine, ştii cum este presa britanică”, a răspuns lidera de la Downing Street.

„Încă vreau să vin, dar nu mă grăbesc. Deci dacă poţi să repari lucrurile pentru mine, ar face situaţia mult mai simplă. Când voi şti că voi avea parte de o primire mai bună voi veni, dar nu înainte”, a explicat preşedintele american.

Peste 1,8 milioane de oameni au semnat o petiţie pentru a împiedica o vizită de stat a lui Trump. “Donald Trump ar trebui să aibă dreptul de a intra în Marea Britanie în capacitate de şef al administraţiei americane, dar nu ar trebui invitat pentru o vizită oficială de stat, pentru că ar pune-o într-o situaţie jenantă pe Maiestatea sa Regina”, scrie în petiţie.

Informaţia vine la numai câteva zile după ce preşedintele francez Emmanuel Macron l-a invitat pe omologul său american la Ziua Bastiliei.

Sursa: News.ro