Petrecerea organizată de Ziua Muncii la Parcul Copiilor din Chengdu, China, s-a încheiat cu o tragedie. Două persoane au murit şi 12 au fost rănite după un accident produs pe toboganul cu apă din incinta celebrului parc de distracţii.

Tragedia s-a produs miercuri după-amiază, când mii de turişti au luat cu asalt parcul de distracţii profitând de ziua liberă primită special de Ziua Muncii.

Articolul continua dupa recomandari

Toboganul cu apă din parcul de distracţii, cel mai mare din lume

Conform Mirror Online, la un moment dat, zeci de persoane s-au lansat pe toboganul cu apă, considerat de mulţi, la 235 de metri, drept cel mai lung tobogan cu apă din lume.

Din primele informaţii reiese că mai mulţi adulţi s-au lansat cu viteză, fără să ţină cont de timpul de aşteptare, şi au provocat o busculadă în zona de mijloc a toboganului, busculadă în urma căreia mai multe persoane au căzut peste balustradă.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Chengdu, iar alte 12 persoane au fost rănite. Autorităţile locale au demarat o anchetă şi au decis deja să aresteze mai mulţi angajaţi ai parcului care ar fi trebuit să supravegheze zona toboganului.

De asemenea, parcul de distracţii a fost închis până la finalul anchetei, iar poliţiştii susţin că ţin legătura cu rudele victimelor pentru ca cei vinovaţi "să fie pedepsiţi aspru".