Primele imagini cu teroriștii de pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost lansate în media de către presa locală. Ei au atras atenția mai ales din cauza faptului că erau îmbrăcați mai gros, tocmai pentru a-și ascunde armele.

Unul dintre atacatori s-a detonat la parterul terminalului Sosiri, în timp ce al doilea a urcat și s-a aruncat în aer în sala de Plecări. În acest timp, cel de-al treilea terorist a așteptat în fața aeroportului. El s-a detonat în momentul în care mulțimea panicată a ieșit din clădire, au precizat oficialii turci.

Articolul continua dupa recomandari

Premierul turc, Binali Yildirim, a dezvăluit că atacatorii au fost opriţi, iniţial, de serviciile de securitate ale aeroportului.

“Când teroriştii nu au putut trece de scanere, de poliţie şi de controalele de securitate, s-au întors, şi-au luat armele din valize şi au deschis focul la întâmplare la un punct de control”, a explicat şeful Guvernului. Un pasager aflat în aeroport a declarat că tocmai aterizase pe aeroport când a auzit focuri de armă. „Apoi a explodat o bombă. Eram la ieşire, iar (…) acoperişul s-a prăbuşit peste capetele noastre”, a povestit acesta.

“Grupul a încercat să scape, dar calea le-a fost blocată de sosirea unui al doilea atacator. Doi dintre gardieni l-au observat. S-au îndreptat spre el. L-au prins şi în acel moment a detonat bomba”, a adăugat martorul.

Anchetatorii au descoperit ulterior asupra atacatorilor o puşcă de asalt kalaşnikov, un pistol şi două grenade.