Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce maşina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

Francezul Xavier Gourmelon, care a condus o echipă de pompieri, cu pregătire medicală, ce a ajuns prima la locul accidentului, a dezvăluit, marți, în primul interviu acordat unei publicații de la moartea prințesei Diana, care au fost ultimele cuvinte spune de Diana și cum s-au petrecut lucrurile după cumplitul accident.

Articolul continua dupa recomandari

Citește și Confesiunile unui om ce avea să schimbe lumea! SECRETELE prinţesei Diana şi DEZVĂLUIRILE despre căsnicia EŞUATĂ cu prinţul Charles, difuzate pentru PRIMA DATĂ!

Xavier Gourmelon a declarat, pentru The Sun, că dintre cei patru ocupanți ai mașinii, doi, printre care și Diana, erau conștienți în momentul în care a ajuns el la locul accidentului.

Foto: Xavier Gourmelon

“Mașina era un dezastru, iar noi am tratat incidentul ca pe orice accident rutier. Ne-am apucat imediat de treabă, pentru a vedea cine are nevoie de ajutor și cine nu mai era în viață. Femeia, despre care mai târziu am aflat că era prințesa Diana, era pe jos în spatele mașinii. Ea se putea mișca. Și-a mișcat puțin umărul stâng, însă umărul drept era prins în fiarele mașinii. Însă, în afară de asta, nu părea să aibă alte răni deschise. Nu avea nicio picătură de sânge pe ea. I-am strâns mâna și i-am spus, în franceză, că trebuie să rămână calmă și nemișcată și că o voi ajuta“, a povestit pompierul francez.

Citește și "Diana, în propriile cuvinte" - un documentar controversat despre secretele Prinţesei Inimilor

“Dumnezeul meu, ce s-a întâmplat?“, au fost ultimele cuvinte rostite de Diana. Un medic care sosise la fața locului, Frederic Mailliez, a decis că Diana trebuie scoasă din mașină și pusă pe o targă. În acel moment, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, iar Xavier Gourmelon și un alt pompier au început imediat manevrele de resuscitare.

"Inima ei s-a oprit, dar am reușit să o readucem la viață... Să fiu sincer, am crezut că va supraviețui. Când am băgat-o în ambulanță, Diana era în viață și mă așteptam să trăiască. Am fost devastat când am aflat apoi că a murit la spital", a mărturisit Xavier Gourmelon.

"Acum știu că avea importante leziuni interne, însă întregul episod este încă viu în memoria mea. Amintirea acelei nopți va rămâne pentru totdeauna în mintea mea", a mai spus francezul.

Este primul interviu acordat presei de către pompierul francez. El a mai vorbit în trecut despre incident, cu ocazia unei anchete, desfășurată în 2007.

În urma accidentului, prințesa Diana, logodnicul ei, Dodi al-Fayed, și șoferul lor, Henri Paul, și-au pierdut viața. Singurul supraviețuitor a fost bodyguardul milionarului egiptean, Trevor Rees-Jones, care acum are 49 de ani.