Sirianul care s-a aruncat în aer duminică, la Ansbach, în numele grupării teroriste Stat Islamic, a fost intervievat de două ori în 2013 de televiziunea naţională bulgară, care a difuzat miercuri fragmente din interviuri.

Mohammad Daleel a petrecut circa un an în Bulgaria, unde a ajuns ilegal din Turcia în iulie 2013. A părăsit ţara balcanică la mijlocul anului 2014, a anunţat miercuri Ministerul de Interne de la Sofia.

Articolul continua dupa recomandari

În această perioadă, în care “nu a atras atenţia autorităţilor”, a fost intervievat de două ori, în septembrie şi în noiembrie 2013, de televiziunea publică BNT, pentru un reportaj privind migranţii de la Sofia. El s-a prezentat jurnaliştilor drept profesor de matematică, a cărui familie a fost ucisă.

Bărbatul a arătat în faţa camerelor mai multe cicatrici pe picioare, despre care spunea că au fost provocate de obuze.

Citeşte şi Anunţ BOMBĂ despre sirianul care a comis atacul de la Ansbach

În al doilea interviu, s-a declarat victima escrocilor locali, care i-au cerut bani pentru cazare, după care l-au lăsat în stradă. În decembrie 2013, el a primit “protecţie umanitară” din partea Bulgariei. Acest statut, diferit de cel de refugiaţi, nu îi permitea să călătorească în UE fără viză.

Cu toate acestea, a mers în Germania, unde a depus o cerere de azil. Berlinul i-a refuzat cererea şi a vrut să îl extrădeze înapoi în Bulgaria. Procedura a fost suspendată, însă, din cauza problemelor psihice ale tânărului de 27 de ani.