Noua tulpină de coronavirus care se răspândeşte cu repeziciune în China a ucis 106 oameni şi a făcut prima victimă în Beijing. Bilanțul anterior indica 81 de decese și 2.835 de cazuri de îmbolnăviri.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat marți că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515.

Articolul continua dupa recomandari

Statele Unite şi-au avertizat cetăţenii să evite călătoriile în China, iar pieţele financiare continuă să scadă din cauza posibilului impact al epidemiei asupra celei de-a doua mari economii a lumii, relatează Reuters.

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de pericolul acestui virus exprimate de utilizatorii reţelelor de socializare din China, Comisia Naţională pentru Sănătate din această ţară a precizat într-un comunicat că toate decesele, cu excepţia a şase cazuri, au avut loc în oraşul Wuhan, provincia Hubei.

Primul caz confirmat în Germania

Cu toate că au fost raportate cazuri de îmbolnăvire şi în alte ţări, nu au fost anunţate decese în afara Chinei.

Astăzi, agenţia de presă DPA a anunţat că a fost confirmat primul caz de coronavirus în Germania

Pacientul este în stare stabilă, potrivit unui comunicat emis de Biroul de Sănătate și Securitate Alimentară (LGL) din Bavaria.

Germania este a doua țară europeană, după Franța, în care sunt depistate cazuri de infecție cu virusul din China.