Informaţii despre agresiuni sexuale comise de imigranţi au început să apară tot mai des şi în Danemarca. Potrivit unui imigrant aflat de mai mulţi ani în această ţară, “sirienii înnebunesc când văd o fată”.

Oficiali din oraşul Thisted, în care se află o tabără cu 365 de refugiaţi, au declarat că există mai multe plângeri depuse de localnice legate de hărţuire sexuală. Lars Sloth, directorul unei instituţii de protecţie a familiei, a declarat că mai multe tinere s-au simţit “în nesiguranţă” pe stradă.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, alte fete care au mers în cluburi în oraşele Sonderborg şi Haderslev s-au plâns că au avut probleme cu imigranţii.

“Un număr mare de clienţi bărbaţi, care vin de la centrul de refugiaţi, nu ştiu să respecte sexul opus. După părerea mea este hărţuire atunci când un bărbat sau mai mulţi continuă să atingă o fată după ce aceasta a spus ‘stop’”, a declarat Glenn Hollender, patronul clubului Den Flyvende Hollaender din Sonderborg.

Un sirian care locuieşte de mai mulţi ani în Danemarca a explicat de ce conaţionalii săi se comportă astfel cu femeile din Occident: “Dacă văd o fată, o iau razna. Pur şi simplu nu ştiu să facă faţă. În Siria şi în multe alte ţări nu este normal ca o femeie să îţi zâmbească. Aceste fete care sunt hărţuite nu sunt neapărat îmbrăcate provocator sau bete. Câteodată este de ajuns doar să fie fete”, a detaliat Rafi Ibrahim.