Coreea de Sud este ameninţată cu scăderea dramatică a populaţiei, din cauza lipsei de romantism! Tot mai mulţi tineri nu mai merg la întâlniri, pentru că sunt prea scumpe sau prea periculoase. Statul este, însă, decis să-i ajute să-şi găsească perechea. Organizează şi finanţează zeci de cursuri unde tinerii îşi pot cunoaşte jumătatea.

Întâlnirile romantice par să fi devenit o prioritate naţională în Coreea de Sud. O universitate din Seul le predă tinerilor cursuri despre iubire. De la alegerea partenerului şi până la gestionarea unei despărţiri, profesorii îi învată pe cursanţi cum să creeze o relaţie, dar mai ales cum să o gestioneze.

Articolul continua dupa recomandari

”Eram curioasă să aflu ce gândesc bărbaţii. După ce am aflat multe lucruri, m-am gândit că îmi vor folosi atunci când voi avea un iubit”, spune o studentă.

Unii dintre cursanţi nu au trăit niciodată emoţiile primei întâlniri. Ca să capete experienţă, tinerii sunt încurajaţi să cunoască posibili parteneri.

Bae Jeog-weon, profesor universitar: Scopul este ca ei să vadă diferenţele dintre oameni, mai ales cele dintre femei şi bărbaţi, şi să înveţe cum să creeze relaţii pe baza respectului pentru ceilalţi.

Populaţia Coreei de Sud este îmbătrânită, iar numărul căsătoriilor şi al naşterilor a scăzut dramatic. Cei mai mulţi dintre locuitorii cu vârsta cuprinsă între 20 şi 44 de ani sunt singuri, arată statisticile. Se întâmplă mai ales din motive financiare. Rata şomajului în Coreea de Sud a ajuns, în 2018, la cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani. Iar preţurile sunt tot mai mari. O ieşire în oraş costă, în medie, 55 de dolari. Banii câştigaţi într-o zi de muncă.

Dar banii nu sunt singurul impediment în calea iubirii. În ultimii trei ani, în Coreea de Sud s-a dublat numărul persoanelor agresate de partener după ce au pus capăt relaţiei. De asemenea, tot mai multe femei se plâng că iubiţii le-au filmat pe ascuns în intimitate şi au publicat imaginile pe internet.