Detalii teribile despre moartea lui Cristian, băieţelul român de 5 ani mort în Germania. Părinţii plecaseră de acasă să îi cumpere îngheţată şi au lipsit ceva mai mult de 10 minute, timp în care copilul a căzut de la balcon, de la 11 metri, şi s-a zdrobit de ciment.

Nenorocirea a avut loc joi seara la Plauen, în estul Germaniei, când Attila, 44 de ani, şi Maria, 41 de ani, părinţii lui Cristian, şi-au lăsat cei cinci copii acasă şi au plecat la un supermarket din apropiere să le cumpere îngheţată. "A durat doar zece minute, când ne-am întors, fiul nostru Cristian era în curte, nu se mai mișca, era atât de groaznic!", spune tatăl, cu ochii în lacrimi.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

Bărbatul e zugrav, în vreme ce soţia sa e casnică. Familia se mutase în Plauen de doi ani, venind de la Braşov. În casa în care s-a petrecut nenorocirea stăteau de 3 luni. Fetele cele mari ale cuplului, 14 şi 17 ani, ar fi trebuit să aibă grijă de Cristian. "Ne uitam la un film, Cristian a mers să ia niște băuturi. Nu se mai întorcea şi am început să îl căutăm. L-am văzut cum s-a urcat pe o bancă de lemn pe balcon, apoi a căzut peste parapet.", a povestit pentru presa germană cea mai mică dintre ele.

Vezi 5 imagini în Galerie

Un vecin, Ronny Elsmann, a fost cel care a sunat la salvare: "Era os eară plictisitoare, liniştită, apoi am auzit strigăte disperate. E atât de trist!" Cristian a fost preluat de o ambulanţă şi s-a încercat resuscitarea lui, dar după 45 de minute, la spital, s-a declarat decesul.

De joi, un mic altar cu poza lui Cristian e pe masa din micuţa bucătărie din Palauen, unde familia plânge dispariţa fulgerătoare a băieţelului de 5 ani.

Vezi 5 imagini în Galerie