Mai mulți lideri locali de rang înalt din provincia Hubei au fost demiși din funcții, ca urma a modului în care au gestionat epidemia de coronavirus ce a făcut peste 1.000 de victime în ultimele săptămâni.

Printre cei demiși se numără secretarul de partid din fruntea Comisiei pentru Sănătate, precum și președintele ei. Și directorul filalei locale a Crucii Roșii a fost îndepărtat din poziția deținută, ca urmare a neglijenței în serviciu și a modului în care a gestionat donațiile.

Articolul continua dupa recomandari

La conducere va fi adus un personaj cunoscut la nivel național, Wang Hesheng, directorul adjunct al Comisiei pentru Sănătate Publică din China, informează BBC.

Peste 1.000 de morți, 42.000 de cazuri confirmate

Doar luni, în provincia chinezească Hubei, au murit 103 persoane, un record de la izbucnirea epidemiei de coronavirus Wuhan. Bilanțul negru a ajuns, pe 11 februarie 2020, la 1.016 morți. Până la ora transmiterii acestei știri au fost confirmate 42.200 de cazuri doar pe teritoriul Chinei.

Expertul în infecții respiratorii Zhong Nanshan a precizat, pentru agenția Reuters, că epidemia a atins la punctul culminant în această lună, urmând că până în aprilie să dispară. Acesta a declarat că se bazează pe un model matematic, ultimele evenimente precum și măsurile guvernamentale luate recent.

Cu toate acestea, Zhong a mai făcut o predicție în săptămânile trecute, care s-a dovedit a fi eronată, scrie BBC.

Potrivit presei de stat, sute de persoane au fost demise, investigate sau atenționate în provincia Hubei și celelalte zone afectate de epidemia de coronavirus Wuhan. Însă îndepărtarea din funcție nu înseamnă întotdeauna că persoana respectivă va fi exclusă din aparatul local, ci posibil trecuți pe o funcție inferioară.

Epidemia de coronavirus a depășit deja, ca număr de victime, Sindromul Respirator Acut Sever, un coronavirus care s-a răspândit la nivel mondial între 2002 și 2003.