Orașul Codogno, unde a apărut coronavirusul în Italia, a devenit o localitate fantomă. Străzile sunt pustii după ce toate evenimentele publice au fost anulate, o măsură care a fost adoptată în alte două orașe din zonă.

În Codogno a fost depistat primul caz de Coronavirus. Pacientul e un tânăr de 38 de ani care a fost în contact cu o persoană întoarsă recent din China, dar, care, surprinzător, nu prezenta simptome.

Articolul continua dupa recomandari

Tânărul e acum în stare critică la spital. Ulterior, soția și un prieten, de asemenea, au fost confirmați cu boala Covid-19, provocată de coronavirus.

”Wuhan de Italia”

Apariția și răspândirea cauzelor au dus la panică în orășelul italian. Codogno a fost denumit de presa locală drept ”Wuhan de Italia”. Localnicii au ținut cont de recomandarea autorităților de a rămâne în case, iar acum străzile sunt pustii. Foarte rar când cineva poate fi văzut prin oraș, spun martorii.

Școlile și alte instituții publice au fost închise, la fel și magazinele și alte afaceri. Măsuri similare au fost luate și în Casapustelregno și Castiglione d’Adda, alte două localități din regiune.

”Toată lumea închide, toate barurile, totul se închide. Acum mă duc acasă, dar apoi ar trebui să mă duc la ospiciu să îmi vizitez partenera, dar nu sunt sigur că mă vor lăsa”, spune Giorgio Maiocchi, un locuitor din Codogno.

Nu există măști sanitare

În localitate este o gravă criză de măști sanitare, transmite ziarul Corriere della Serra.

”Am vândut vagoane de dezinfectant pentru mâini, dar măștile le-am epuizat de câteva săptămâni”, a explicat doctorița Martina Visigalli, de la o farmacie din Codogno.

Peste 50 de cazuri de coronavirus au fost raportate în Italia: 39 în Lombardia și 12 în regiunea Veneto, arată un bilanț furnizat sâmbătă după-amiază. Doi pacienți au murit.