În Germania au fost confirmate nouă cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, anunță presa locală. ”Suntem la începutul unei epidemii”, a declarat Ministrul Sănătății.

După Bavaria, cazurile de coronavirus s-au extins în landurile Rhenania de Nord-Westphalia, Baden-Wurttemberg și Rhineland-Palatinate. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Bild, cele mai recente cazuri sunt din Rhenania de Nord-Westphalia, un bărbat de 47 de ani în stare gravă și soția lui de 46 de ani. Doi apropiați ai cuplului, de asemenea, au coronavirus.

În landul Baden-Wurttemberg au fost confirmate 4 persoane de 24, 25, 32 și 60 de ani. Un alt pacient a fost spitalizat în Koblenz, în landul Rhineland-Palatinate.

”Suntem la începutul unei epidemii. Noile cazuri din Baden-Wurttemberg și Rhenania de Nord-Westphalia sunt un alt semn. Unele trasee ale infecției nu au putut fi stabilite. Asta e diferența față de primele cazuri din Bavaria”, a declarat Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn.

Este alertă și în Berlin, unde o femeie care s-a întors din Milano este suspectă de coronavirus.

Primul caz de coronavirus a fost raportat miercuri în Norvegia. Țările vecine, Suedia și Finlanda au confirmat fiecare al doilea caz.