Coreea de Nord anunţă că va închide complexul unde desfăşoară testele nucleare. E un nou gest de bunăvoinţă făcut de regimul de la Phenian, înainte de negocierile cu Washingtonul.

Agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA a transmis că închiderea complexului unde au loc testele nucleare va fi în perioada 23-25 mai. La eveniment sunt invitaţi şi jurnaliştii străini.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit oficialilor din Coreea de Nord, toate tunelurile complexului vor fi distruse prin explozii, iar intrările blocate. Punctele de observaţie, clădirile de cercetare, posturile de pază vor fi distruse.

Invitaţiile vor fi adresate către jurnalişti din mai multe ţări, între care SUA, China, Rusia, Coreea de Sud, Marea Britanie.

Decizia închiderii vine înaintea summitului istoric din 12 iunie din Singapore, între Donald Trump şi Kim Jong Un. Coreea de Nord a făcut şi alte gesturi de bunăvoinţă: chiar zilele trecute a eliberat 3 ostatici americani, în cursul vizitei la Phenian a Secretarului de Stat Mike Pompeo. Iar în aprilie, liderul Kim Jong Un s-a întâlnit cu Preşedintele Coreei de Sud, într-un summit considerat drept istoric şi un pas înainte către detensionarea situaţiei din Peninsula Coreeană.