Autotităţile din Napoli, Italia, au instituit numeroase filtre la intrările şi ieşirile din oraş, după ce o româncă, mama unui băieţel de 2 ani, l-a răpit pe copil din casa familială în care fusese cazat de Protecţia Copilului.

Mama româncă fusese declarată inaptă de a-şi creşte băieţelul şi decăzută din drepturile părinteşti. Autorităţile nu precizează motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru.

Articolul continua dupa recomandari

O româncă îşi răpeşte băieţelul de la casa familială, căutări în toată regiunea Napoli

Un băieţel român în vârstă de doi ani a fost răpit de mama sa dintr-o casă familială situată în Meta di Sorrento, în provincia Napoli. Carabinieri au anunţat o acţiune de recuperare a minorului în curs de desfășurare, scrie ilgiornale.it.

Poliția Compagnia di Sorrento, coordonată de căpitanul Marco La Rovere, informează că autorităţile au demarat toate procedurile de identificare a locaţiei copilului, instituind numeroase filtre şi patrule în toată regiunea Napoli.

Copilaşul a fost răpit de mamă în timpul unei vizite

Potrivit informațiilor preliminare, copilul ar fi dispărut în această dimineață, după ce a fost vizitat mamă, care fusese condamnată și privată de autoritatea părintească, din care fusese recent decăzută de o dispoziție a instanței.

Femeia, profitând de un moment de neatenţie a îngrijitorilor, în timpul unei întâlniri programate, a răpit copilul fără ca cineva să-și dea seama ce se întâmplă. Îngrijitorii au dat alarma, când au observat că băieţelul a dispărut.

Principala bănuială a anchetatorilot este că românca ori este deja în România, ori va încerca să plece din Italia cât mai repede. Din acest motiv, chiar dacă se crede că femeia folosește un vehicul privat, stațiile de cale ferată și aeroporturile regionale sunt, de asemenea, monitorizate.