Când sarcina ei ajunsese la 18 săptămâni, o tânără de 23 de ani a aflat că fetiţa pe care o purta în pântece a fost diagnosticată cu o boală teribilă: anencefalie. Nou-născutul urma să se nască fără porțiuni din creier și din cutia craniană.

Medicii le-au spus viitorilor părinţi, Krysta Davis şi iubitul ei Derek Lovett, din Tennessee, USA, că sarcina nu ar trebui dusă la termen pentru că, în majoritatea cazurilor, un bebeluş cu o astfel de malformaţie nu supravieţuieşte mai mult de o jumătate de oră după ce este adus pe lume.

Articolul continua dupa recomandari

Fata a fost îngrozită de veştile date de medici, însă a luat o decizie care avea să salveze vieţile mai multor copilaşi bolnavi.

A hotărât să ducă sarcina la termen, pentru ca micuţa lor să fie donator de organe.

Condamnată la moarte încă din pântecele mamei, o fetiţă a fost născută doar pentru a salva alţi doi copilaşi bolnaviVezi 3 imagini în Galerie

Medicii au prelevat valvele inimii şi plămânii

Spre surprinderea medicilor, Rylei Arcadia a supravieţuit 7 zile după ce a fost născută. Apoi s-a stins pentru ca alţi doi bebeluşi să fie salvaţi.

Medicii au prelevat valvele inimii şi plămânii.

"Datorită lui Riley a noastră, alţi doi bebeluşi s-au întors acasă, la părinţii lor. Nu e minunat?". 

În ciuda obstacolelor şi a controverselor, Krysta şi iubitul ei sunt siguri că au făcut ce trebuia.

Anencefalie – malformaţie congenitală foarte gravă

Anencefalie – defect congenital foarte grav care constă în faptul că nou-născutul se naște fără porțiuni din creier și din cutia craniană. Această anomalie reprezintă un defect de tub neural. 

O dată ce tubul neural se formează, acesta contribuie la dezvoltarea creierului și craniului (partea superioară a tubului neural), măduva spinării și oasele spatelui (partea inferioară a tubului neural).

Anencefalia este o malformaţie congenitală foarte gravă, incompatibilă cu viaţaVezi 3 imagini în Galerie

Anencefalia se produce dacă partea superioară a tubului neural nu se închide complet. 

Acest lucru conduce adesea la nașterea unui bebeluș fără partea frontală a creierului și fără cerebel (porțiunea din creier responsabilă de coordonare, cu rol major în gândire). 

Restul creierului nu este adesea acoperit de cutia craniană sau de piele.