Cu viteza melcului. Aşa s-a desfăşurat o competiţie anuală din Marea Britanie. Acolo, peste 150 de melci s-au luat la întrecere într-o cursă care le-a testat rapiditatea. Câştigător a fost exemplarul ales de o profesoară de Limba Engleză. 

Campionatul mondial de întrecere cu melci are loc, de aproape 60 de ani, în oraşul Norfolk. Iar exemplarele se întrec pe o pânză udă, marcată de trei cercuri.

Articolul continua dupa recomandari

Melcii sunt plasaţi în mijloc, iar gasteropoda care ajunge prima la ultimul cerc, câştigă competiţia.

Participant: Cred că unii melci sunt mai rapizi ca ceilalţi. Melcii mei nu au câştigat deocamdată. Cred că ar fi trebuit să aleg alţii mai mari, care ar fi avut o rezistenţă mai bună, mai multă putere şi muşchi mai puternici. Poate voi câştiga anul viitor.

Melcii care urmau să participe la cursă au fost aduşi de către stăpânii lor sau au fost aleşi, în dimineaţa competiţiei, dintr-o cutie specială pusă la dispoziţie de organizatori.

În cele din urmă, câştigător a fost melcul unei profesoare de Limba Engleză, care a fost răsplătit cu o salată.

Maria Welby, stăpâna melcului câştigător: Am crezut în el de când l-am întâlnit.

Reporter: L-aţi ales sau l-aţi adus dumneavoastră?

Maria Welby, stăpâna melcului câştigător: L-am ales din cutie. L-am văzut când mânca o frunză de salată verde şi am crezut că se descurcă. S-a dovedit a fi o alegere minunată.

Deocamdată, recordul pentru cel mai rapid melc este deţinut de un exemplar pe nume Archie. În 1995, el a străbătut o cursă de 33 de centrimetri în două minute şi 20 de secunde.