Clipe de groază pentru Sorin, un şofer român atacat în Franţa pe şosea, de "vestele galbene". Românul venea din Anglia şi violenţele asupra lui au fost filmate. El s-a temut pentru viaţa lui, după ce a stat mai mult de optsprezece ore prins într-o blocadă a protestatarilor francezi.

Sorin conducea din Marea Britanie în Spania duminica trecută, când a fost oprit chiar înainte de Narbonne, în sud-vestul Franței. Românul de 31 de ani a spus pentru Euronews că a întâlnit mai multe blocade în timp ce a condus prin Franța și a fost ținut timp de 15 minute la fiecare.

Articolul continua dupa recomandari

"Dar, la Narbonne, a fost ceva diferit de la început.", a spus el. "Când am ajuns acolo băieții aruncau paleți și anvelope în fața vehiculelor noastre. A existat violență de la început."

Sorin a stat 18 ore blocat pe autostradă şi s-a temut pentru viaţa lui

Sorin a fost oprit în blocaj la ora 11:00, duminică, alături de aproximativ 30 de vehicule, şi i s-a permis să plece abia luni la ora 7.30. El spune că a sunat de două ori poliția franceză în primele ore ale zilei de luni și le-a spus că nu se simte în siguranță. "Mi-au spus că nu pot face nimic, pentru că au fost greve în toată țara.", a adăugat el.

"Jumătate de oră mai târziu, un van a încercat să se întoarcă şi să scape din blocadă, dar l-au oprit cu o altă mașină și au avariat vagonul."

Parbrizul frontal al camperului a fost distrus violent, totul fiind filmat. El a spus de data aceasta că poliția a sosit în 10 minute și a luat victima deoparte, fără ridice pe niciunul dintre atacatori.

"După ce am văzut ce sa întâmplat cu tipul ăla, m-am temut de siguranța mea.", a adăugat el. "Ei au dreptul să protesteze, dar poliția și autoritățile franceze trebuie să garanteze siguranța oamenilor, nu?"