Un cerşetor român a fost umilit de viceprimarul oraşului Trieste din Italia, însă a devenit subiectul unei campanii umanitare după ce italienii l-au criticat în termeni duri pe politician.

Totul a început în urmă cu câteva zile atunci când viceprimarul oraşului Trieste, Paolo Polidori, a postat pe Facebook mai multe imagini în care arunca la gunoi hainele şi păturile cerşetorului român.

Articolul continua dupa recomandari

Ulterior, politicianul a precizat că s-a spălat de mai multe ori pe mâini de teamă să nu se îmbolnăvească din cauza românului.

Gestul politicianului a venit după ce românul ar fi fost obligat, printr-o sentinţă a unei instanţe locale, să părăsească oraşul Trieste după ce ar fi cerşit şi i-ar fi deranjat pe oameni.

După ce Polidori a postat pe reţeaua de socializare imaginile în care îl umilea pe cerşetorul român, oamenii din oraş au demarat o campanie umanitară de amploare.

Povestea cerşetorului român din Trieste a impresionat întreaga comunitateVezi 2 imagini în Galerie

Val de reacţii după ce cerşetorul român a fost umilit la Trieste

Locuitorii oraşului Trieste au scris un mesaj pe o bucată de carton pe care au lăsa-o în locul în care cerşetorul român îşi făcea veacul.

"Dragă prieten, sperăm ca în această noapte să nu îţi mai fie frig. Ne cerem scuze în numele oraşului Trieste", este mesajul transmis de locuitorii din Trieste.

În această dimineaţă, zeci de oameni au adus mâncare, haine groase şi pături în locul în care românul stă pe stradă.

Românul, Mihai Mesej, în vârstă de 57 de ani, a povestit pentru geolocal.it că a ajuns pe stradă după ce, în timp ce se îndrepta către familia sa din Franţa, a fost tâlhărit şi lăsat fără acte în Italia.