In consecinta, nu e de mirare ca a aparut pastila Minus IQ, care promite ca poate scadea nivelul de inteligenta pana in punctul in care tot ce fac savantii englezi sa fie de-a dreptul genial. Desigur, pastila care te face stupid este doar o gluma facuta la adresa cercetatorilor.

Articolul continua dupa recomandari

“Nu este niciun secret ca idiotii si cretinii reprezinta majoritatea populatiei. Nu vor deveni peste noapte destepti sau nu vor incepe sa gandeasca rezonabil. Tu esti cel care trebuie sa se schimbe”.

Asa isi incep pledoaria pro-prostie realizatorii acestui material promotional. Este o gluma foarte credibila si foarte bine realizata, dar tot gluma este. Practic, scenaristii din spatele materialului militeaza pentru o uniformizare a inteligentei planetare. Pentru ca, dupa cum declara prezentatorul pastilei, cei mai saraci cu duhul sunt majoritari si mult mai relaxati.

Practic, pastila-minune promite sa stearga orice urma de indoiala, decenta si de instinct de conservare din mintea pacientului. Asadar, prezentatorul pilulei nu minte in momentul in care ne spune ca efectele benefice ale tratamentului se vor concretiza in conducerea sub influenta alcoolului.

Cu siguranta, pentru oamenii cu un IQ respectabil, toate aceste lucruri par niste tampenii patentate. Dupa ce vor lua pastila de diminuare a inteligentei, vor vedea ca sunt in stare de orice. Inclusiv de a conduce un ATV, chiar daca nu ai mai facut asta niciodata sau de a practica parkour in propria curte.

Totusi, pastila are si reactii adverse: ura nejustificata impotriva minoritatilor sexuale, religioase sau etnice, ura fata de bogati sau bigotism. Care se pare ca vin la pachet cu un coeficient de inteligenta mai mic decat numarul de la pantofi. Iar pentru aceste simptome, cu sau fara pastila luata, din pacate, nu exita leac.