Pe lumea asta, sunt foarte mulţi oameni care consideră că pisicile sunt cele mai frumoase animale din lume! Totuşi, există rase de feline pe care nu le poţi întâlni prea uşor. Sunt rezultatul unor încrucişări de natură să le transforme în animalele de companie perfecte.

American Wirehire este una din cele mai rare rase de pisici. Curioase, dar foarte ascultătoare, aceste feline se remarcă datorită blănii moi şi ciufulite. Stăpânii trebuie să evite însă să le perie după ce le spală dacă vor să le menţină blana frumoasă şi deasă.

Articolul continua dupa recomandari

O altă rasă de feline rară este African Sokoko. Asemănătoare cu gheparzii, pisicile de origine africană au urechi mari şi pete pe corp. Au apărut la sfârşitul anilor 70 şi s-au extins rapid în Europa. Jucăuşe şi energice, pisicile sokoko sunt în acelaşi timp şi foarte independente. Nu cerşesc niciodată atenţie din partea stăpânilor.

Originare din Rusia pisicile Nebelung pot fi destul de agresive cu musafirii, dar sunt foarte manierate când vine vorba de stăpânii lor. În ciuda schimbărilor bruşte de comportament pisicile albastre sunt cât se poate de tăcute. Unii ar putea spune.chiar misterioase.

O rasă foartă rară este şi pisica Napoleon. Denumită astfel după numele celebrului împărat al Franţei, această pisică dotată cu nişte picioare scurte este foarte inteligentă şi plină de compasiune. Tocmai de aceea, este considerată animalul de companie perfect.

Pisica Bombay este o pisică calmă şi afectuoasă. Dar, în ciuda comportamentul său, este comparată adeseori cu Bagheera, datorită blănii sale negre şi a ochilor galbeni. Felina este originară din Statele Unite.