O librărie a devenit obiectiv turistic în Buenos Aires. Amenajată într-un teatru vechi de un secol, magazinul este un adevărat paradis pentru iubitorii de literatură. Nu e de mirare că un post de televiziune de specialitate a desemnat-o drept cea mai frumoasă librările din lume.

Construit în urmă cu 100 de ani, teatrul Grand Splendid a gazduit de-a lungul timpului numeroase spectacole şi ulterior a servit drept cinematograf. Deşi urma să fie demolată, sala a revenit la viaţă acum mai bine de 10 ani, când a fost transformată în librăria El Ateneo. Acum, clienţi din întreaga lume îi calcă pragul în fiecare zi. Iar anul acesta, a fost desemnată drept cel mai frumos magazin de cărţi din lume.

Articolul continua dupa recomandari

Turist din Singapore: Iubesc cărţile şi în fiecare oraş pe care îl vizităm, încercăm să intrăm într-o librărie. Aşa că ne-am gândit că este locul perfect pentru a veni aici.

Proprietarul a investit o avere în reamenajarea teatrului. Pereţii şi lojele au fost restaurate cu atenţie, iar scena şi cortina sunt tot acolo unde erau şi acum un secol. Clienţii au chiar posibilitatea să se reatragă într-o lojă şi să citească.

Juan Pablo Marciani, purtătorul de cuvânt al librăriei: Este un teatru în stil clasic care a fost inaugurat în prima jumătate a secolului 20, iar de-a lungul istoriei sale a avut o semnificaţie culturală mare.

Peste un milion de oameni din întreaga lume trec în fiecare an pragul librăriei din Buenos Aires.