Guvernul italian pune la dispoziţia celor ce vor să investească într-o afacere întregi proprietăţi, atenţie, gratis! Sigur, există o serie de condiţii de îndeplinit, iar aceasta vine mănuşă investitorilor de pretutindeni! 

Peste 100 de case vechi, castele, mănăstiri şi turnuri din întreaga Italie îşi aşteaptă noii proprietari. Toate construcţiile scoase pe piaţa investiţiilor de guvernul de la Roma se află pe trasee de drumeţii, cunoscute iubitorilor naturii care bat la pas potecile din afara oraşelor.

Articolul continua dupa recomandari

Condiţiile sunt ca persoanele care vor lua construcţiile în proprietate să investească în acestea, să fie renovate şi transformate în actracţii turistice.

O idee foarte bine gândită, ţinând cont că cele mai multe sunt lăsate în paragină, neîngrijite.

Tranformarea construcţiilor vechi în hoteluri, restaurante, cafenele sau magazine pentru turişti va aduce o reală contribuţie dezvoltării turismului.

De altfel, asta a şi fost ideea reprezentanţilor Agenţiei Proprietăţii de Stat şi a Ministerului Patrimoniului Cultural. Oficialii au declarat pentru un site de ştiri local că planul a fost gândit în speranţa de a readuce pe harta turismului zone care şi-au pierdut atracţia.

Guvernanţii mai anunţă că persoanele eligibile proiectului sunt antreprenorii sau întreprinderile, formate în mare parte din persoane cu vârsta sub 40 de ani. 

Doritorii eligibili vor putea primi un credit pe 9 ani pentru cheltuielile de renovare a construcţiei pe care o vor lua în grijă, iar dacă ideile lor vor fi unele de succes, creditul ar putea fi reînnoit pentru alţi 9 ani.

Sursă: The Sun