Mohamed Lahouiaej Bouhlel, autorul atacului de la Nisa, soldat cu 84 de morţi, a “beneficiat de susţinere şi complicitate”, a anunţat, joi seară, într-o conferinţă de presă, procurorul François Molins, care a adăugat că Bouhlel a plănuit atentatul cu mai multe luni înainte.

Parchetul din Paris a deschis joi o procedură judiciară şi a solicitat plasarea în detenţie a celor cinci suspecţi - patru bărbaţi şi o femeie - arestaţi în cadrul anchetei asupra atacului de la Nisa din 14 iulie, a declarat François Molins.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi şi “Îngerul păzitor” de la Nisa face dezvăluiri cutremurătoare! Şi-a riscat propria viaţă pentru a opri camionul-ucigaş

“Parchetul a deschis (joi) la amiază o informaţie judiciară cu privire la capetele de acuzare privind participarea la o asociere de răufăcători terorişti în vederea pregătirii uneia sau mai multor infracţiuni penale care aduc atingere persoanei”, a precizat procurorul.
Informaţii de pe telefonul lui Mohamed Lahouiaej Bouhlel au arătat că acesta a făcut căutări, iar fotografiile au arătat că studia un atac încă din 2015.

Atacul a avut loc în urmă cu o săptămână, când un bărbat a intrat cu un camion frigorific pe Promenade des Anglais, unde sute de oameni urmăreau focul de artificii de Ziua Bastiliei.

În urma atacului, 84 de persoane, inclusiv zece copii şi adolescenţi, au murit, iar peste 200 au fost rănite.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic. Procurorul Parisului, Francois Molins, declara că şoferul camionului care a intrat în mulţime şi-a exprimat susţinerea faţă de gruparea jihadistă şi a căutat online informaţii despre atacul dintr-un club gay de la Orlando.