Un al şaselea român a murit în urma seismului puternic produs miercuri în centrul Italiei, anunţă, vineri dimineaţă, Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), precizând că autorităţile continuă demersurile pentru identificarea altor 17 români daţi dispăruţi în urma seismului. Alţi cinci români sunt răniţi şi spitalizaţi, MAE precizând că starea acestora este “momentan stabilă”.

Cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia Ministerul de Externe a confirmat decesul, vineri dimineaţă, este copilul de 11 ani care era căutat sub dărâmături, la Amatrice, şi a cărui mamă a fost rănită şi se află în spital, a declarat preotul din Fermo, Bogdan Gheorghică.

Articolul continua dupa recomandari

Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 268 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi, potrivit Serviciul italian al Protecţiei Civile.

Din totalul victimelor, 208 au fost înregistrate la Amatrice, 49 la Arquata şi 11 la Accumoli.

Aproximativ 400 de oameni au fost răniţi, iar 238 de persoane au fost scoase vii de sub dărâmături de echipele de salvare.

Seismul, cu o magnitudine de 6,2, a avut loc în centrul Peninsulei italiene miercuri dimineaţa, în timp ce oamenii dormeau. El a fost resimţit până la Bologna, în nord, şi Napoli, în sud, oraşe situate la peste 220 de kilometri de epicentru.