Jeff Bezos, şeful Amazon şi cel mai bogat om din lume, a anunţat că pune la bătaie 10 miliarde de dolari pentru descoperirea de soluţii împotriva încălzirii globale.

Banii vor fi puşi la bătaie prin intermediul Bezos Earth Fund şi vor ajunge la oameni de ştiinţă, activişti şi organizaţii non-guvernamentale care au ca scop descoperirea de soluţii împotriva încălzirii globale.

Articolul continua dupa recomandari

Conform The New York Times, Bezos a luat decizia după ce şi-a dat seama că "schimbările de climă sunt cele mai mari ameninţări la adresa omenirii".

Există însă guri rele care susţin că Bezos a luat această decizie pentru a-şi îmbunătăţi imaginea de zgârcit când vine vorba de donaţii.

În ciuda averii colosale, estimate la peste 130 de miliarde de dolari, Bezos a făcut puţine donaţii semnificative până acum, cea mai mare fiind una de două miliarde de dolari efectuată în septembrie 2018.

Afaceristul a investit suma respectivă în salvarea oamenilor fără adăpost şi construirea unui număr mare de grădiniţe din celebrul circuit Montessori.