Camerele de supraveghere au filmat momentul dramatic în care avionul companiei aeriene Pegasus, cu 183 de oameni la bord, aterizează, derapează şi iese de pe pista aeroportului Sabiha Gokcen, din Istanbul. Aeronava s-a rupt în trei bucăţi şi a luat foc.

Cel puţin trei oameni au murit, aseară, într-un accident aviatic cumplit, pe aeroportul Sabiha Gokcen, din Istanbul, după ce avionul în care se aflau s-a rupt în trei bucăţi, şi a luat foc după ce a ieşit de pe pistă, în urma unei aterizări dificile.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Reuters, alţi 179 de oameni au fost răniţi.

Imaginile filmate de camerele de supraveghere arată cum aeronava cu 183 de oameni la bord aterizează cu dificultate, pe o ploaie torenţială, neputându-se menţine pe pista umedă.

Scăpat de sub control, avionul continuă să se deplaseze cu mare viteză, după care cade de pe un terasament pe o autostradă, de la înălțimea de circa 30-40 de metri. 

Imagini dramatice după aterizare

În urma impactului, fuselajul avionului s-a rupt în trei fragmente şi a luat foc.

Fuselajul aeronavei aparținând companiei Pegasus s-a dezintegrat pur și simplu la aterizare, după ce piloții nu au reușit să oprească mastodontul pe pistă.

Avionul implicat în accident, de tip Boeing 737, efectuase o cursă internă Izmir - Istanbul. Aeronava a fost fabricată în urmă cu 11 ani şi aparţinea unei companii low cost din Turica.