Un avion a lovit două elicoptere, în Himalaya, iar accidentul aviatic s-a soldat cu 3 morți și 4 răniți. Tragedia s-a produs pe Aeroportul Tenzing-Hillary din Nepal, foarte popular pentru alpiniștii care urcă pe Muntele Everest.

Accidentul s-a produs duminică dimineață, în timpul unei manevre de decolare, care a eșuat.

Articolul continua dupa recomandari

Avionul Twin Otter, care aparține companiei Summit Air, a început să ruleze pe pistă, dar a derapat brusc și a luat-o într-o direcție greșită. Avionul a izbit un elicopter al companiei Managing Air, staționat pe aeroport, la o distanță de 30 – 50 de metri de pistă. A lovit, de asemenea, încă un elicopter din apropiere, spune Kathmandu Post.

Avionul distrus și elicopterele lovite în NepalVezi 3 imagini în Galerie

Copilotul avionului și un oficial al poliției care era pe aeroport, lângă elicoptere, au murit în impact. Un alt polițist a murit la spital, de pe urma rănilor foarte grave. Pilotul și 3 pasageri au supraviețuit, dar au fost răniți și au fost transportați pe calea aerului la spitalul din Kathmandu.

Aeroportul Tenzing-Hillary, din orașul nepalez Lukla, este faimos pentru că se află la altitudinea de 2800 de metri, dar și pentru pista scurtă, care poate pune probleme piloților.