Poliția turcă a arestat vineri dimineață încă 11 suspecți după triplul atentat sinucigaș de marți seara de la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul, soldat cu 44 de morți, potrivit celui mai recent bilanț.

Arestările au avut loc în timpul unei operațiuni desfășurate de poliția turcă vineri în zori în districtul Basakșehir, situat în partea europeană a Istanbulului, ceea ce face ca numărul persoanelor arestate în cadrul anchetei declanșate după atentatul de marți să ajungă la 24. Alți 13 suspecți, printre care trei străini, fuseseră arestați de poliția turcă joi, când au fost efectuate descinderi simultane la 16 adrese din Istanbul.

Articolul continua dupa recomandari

Cei trei autori ai atacurilor sinucigașe de marți proveneau din Rusia, Uzbekistan și Kârgâzstan, potrivit unui oficial turc. Atacurile, începute la ora locală 21:22 (18:22 GMT), au vizat diferite zone pe aeroportul internațional Atatürk din Istanbul. Atacatorii au sosit la aeroport cu un taxi.

A existat un schimb de focuri între atacatori și poliție în apropierea unui punct de control la terminalul de sosiri internaționale. Unul dintre atacatori a detonat apoi încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în interiorul terminalului lângă intrarea în clădire, în timp ce un altul s-a aruncat în aer în afara terminalului și cel de-al treilea într-o parcare, au declarat oficiali turci.

Înregistrări video postate pe site-uri de socializare arătau un atacator în interiorul clădirii aeroportului și pasageri panicați. Martori au raportat de asemenea explozii și focuri de armă în mai multe zone din aeroport, declarând că atacurile păreau să aibă loc la două etaje diferite.

Cei trei atacatori au fost uciși în timpul incidentului.

sursa: AGERPRES