Cu trei zile înaintea alegerilor prezidenţiale, Franţa este în alertă maximă din cauza ameninţării jihadiste! ISIS a revendicat atentatul comis ieri seară, pe Champs Elysee, în inima Parisului, soldat cu moartea unui poliţist şi rănirea gravă a altor doi.

Presupusul autor al atacului armat, ucis de poliţiştii francezi, este un bărbat în vârstă de 39 de ani de la periferia de est a Parisului. Numele suspectului nu a fost însă divulgat.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit unui document obţinut de Reuters, poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul armat de pe Champs Elysee.

Citeşte şi: ATAC TERORIST LA PARIS, pe Champs-Elysées! Un poliţist a fost ucis, iar alţi doi răniţi. ISIS a revendicat atentatul

Bărbatul ar fi venit joi cu trenul în Franţa, din Belgia, iar mandatul de arestare avertizează că suspectul este periculos. 

Nu este clar dacă este vorba despre atacator sau despre un complice.

Un poliţist francez a fost împuşcat mortal şi alţi doi au fost răniţi joi noapte, în centrul Parisului, într-un atac desfăşurat cu numai câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi revendicat rapid de gruparea militantă Statul Islamic.

“Simţul datoriei poliţiştilor noştri, în această seară, a evitat un masacru (…), au evitat o baie de sânge pe Champs Elysee”, a spus ministrul de Interne Matthias Fekl.

“Puţin după ora 21 (22 ora României), un vehicul a oprit lângă o maşină de poliţie care era parcată. Imediat, un bărbat a coborât şi a deschis focul asupra vehiculului de poliţie, rănind mortal un ofiţer”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Preşedintele Francois Hollande s-a declarat convins că această “crimă laşă” de pe bulevardul Champs Elysee a fost un act de terorism. Autorul atacului a fost ucis în schimbul de focuri.

Bulevardul larg, care pleacă de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni şi de turişti când a avut loc atacul. Poliţia a evacuat rapid zona, unde au fost desfăşurate forţe de securitate şi vehicule de poliţie.