Un nou atentat cu exploziv sau ”cu otravă” a fost dejucat în Franţa, unde au fost arestaţi doi fraţi de origine egipteană, a anunţat ministrul francez de Interne Gérard Collomb, relatează AFP.

”Două persoane de origine egipteană se pregăteau să comită un atentat, fie cu exploziv, fie cu ricină, o otravă (...) foarte puternică”,a declarat ministrul la BFMTV.

Articolul continua dupa recomandari

”Ei aveau tutoriale care indicau cum să fabrice otrăvuri pe bază de ricină”, a continuat el, anunţând că cei doi bărbaţi comunicau pe mesageria croptată Telegram.

”Arestarea a avut loc în al XVIII-lea arondisment parizian”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei, precizând că unul dintre bărbaţi ”recunoaşte că a vrut să treacă la fapte”.

Potrivit acestei surse, arestare a avut loc vineri, pe 11 mai, cu o zi înainte de atentatul cu cuţitul comis la Paris de către Khamzat Azimov, un jihadist franco-rus care a ucis o persoană şi a rănit alte cinci în cartierul Opéra.

Un prieten al atacatorului, Abdul Hakim A., un franco-rus în vârstă de 20 de ani, a fost inculpat în legătură cu o ”asociere teroristă de răufăcători în vederea pregătirii unor infracţiuni vizând aducerea de atingere unor persoane”.

Două femei tinere - apropiate lui Abdul Hakim A. - au fost de asemenea reţinute în cadrul unei proceduri judicare cu privire la un asasinat şi tentativă de asasinate în legătură cu o întreprindere teroristă.

La sfârşitul lui martie, premierul Edouard Philippe a anunţat că 51 de atentate au fost dejucate începând din ianuarie 2015.

Franţa a intrat în era violenţei jihadiste în ianuarie 2015, prin atentate care au vizat săptămânalul satiric Charlie Hebdo, o poliţistă municipală la Montrouge şi la un supermarket cu specific evreiesc la Paris, soldate cu 17 morţi.

Atacul comis sâmbătă la Paris a crescut la 246 bilanţul persoanelor ucise de la începutul acestui val de atentate jihadiste în Franţa.

Sursa: News.ro