Atac armat într-un oraş din statul american Illinois. Cel puţin 5 oameni au murit şi numeroşi alţii au fost răniţi după ce un angajat al unei companii care se ocupă cu prelucrarea oţelului a deschis focul în parcul industrial. În urma intervenţiei forţelor speciale, atacatorul a fost ucis, fără să se ştie deocamdată motivaţia gestului său. Cinci poliţişti se numără şi ei printre răniţi. 

Primele focuri de armă s-au auzit în jurul orei locale 13:30. Panica s-a instaurat rapid în parcul industrial, iar muncitorii au început să fugă către cele mai apropiate ieşiri.

Articolul continua dupa recomandari

Martor: Am văzut un individ care alerga pe coridoare şi ţinea în mână un pistol. Am auzit mai multe împuşcaturi apoi şi am ieşit din clădire.

La scurt timp, au ajuns şi primele echipaje ale poliţiei.

Kristen Ziman, şeful Departamentului Poliţiei din oraşul Aurora: Când suspectul a fost localizat, a urmat un schimb de focuri, în urma căruia atacatorul a fost ucis. În total, cinci poliţişti au fost împuşcaţi.

Din primele informaţii, suspectul este un angajat al companiei, în vârstă de 45 de ani, dar până la acest moment motivaţia din spatele atacului rămâne necunoscută.

Autorităţile au transmis că bărbatul mai fusese condamnat pentru infracţiuni în 1995, în statul Mississippi, dar nu ar fi avut cazier şi în Illinois.

Primarul localităţii aflate la 65 de km de Chicago a anunţat că va oferi sprijin pentru victimele acestui atac.

Richard Irvin, primar Aurora: Trebuie să nu îi uităm niciodată pe aceşti poliţişti care au răspuns când au fost chemaţi la datorie şi s-au pus în pericol pentru a-i proteja pe cei nevinovaţi. Sunt sigur că va fi un proces de vindecare lung şi dureros, dar ne vom vindeca!

Statul Illinois şi îndeosebi oraşul Chicago sunt printre cele mai violente din SUA. Cu toate acestea, în 2018, în Chicago, numărul deceselor în atacuri armate a scăzut cu 20 de procente, de la 520 în 2017 la 418.