Atacul a avut loc in plina zi, pe o strada intens circulata, la doi pasi de bazilica Santa Maria Maggiore si gara Termini. Agresorii, veniti pe doua scutere, au deschis focul in timp ce furgonul blindat, care transporta o suta de mii de euro, stationa in fata unei banci. Un paznic a fost ranit, dar ceilalti doi au ripostat, si ei, cu focuri de arma.

Articolul continua dupa recomandari

Cetatenii italieni au fost socati de ceea ce se intampla in orasul lor. "La primele doua-trei impuscaturi, am crezut ca, poate, sunt petarde ramase de la Revelion, dar apoi, cand le-am auzit si pe celelalte, m-am uitat si am vazut ca toata lumea fugea", spune unul din ei. Altii au fost ingrijorati pentru rudele lor, despre care stiau ca se afla in zona.

Schimbul de focuri s-a produs in timp ce strada era plina de elevi iesiti de la un liceu din apropiere. Atat ei, cat si ceilalti trecatori s-au adapostit in magazine sau in spatele masinilor. Cei mai speriati au alergat pana la cea mai apropiata statie de metrou si s-au refugiat in subteran.

“De curand, a fost jefuit si un bijutier din cartier. Au venit deghizati in paznici si i-au luat tot. Avem copii, avem nepoti. te duci la banca si nu stii ce poate sa ti se intample”, spune, ingrijorat, un locuitor al capitalei italiene.