Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, a scumpit de aproape cinci ori chiria pe care şi-o plăteşte pentru cartierul său general de campanie, aflat în Trump Tower, din Manhattan.

Potrivit documentelor depuse la Comisia Electorală Federală, Trump plătea în luna martie 35.458 de dolari pentru sediul său de campanie. Suma a crescut la 72.800 de dolari în aprilie şi la 169.758 de dolari în iulie.

Articolul continua dupa recomandari

Creşterea chiriei vine în condiţiile în care, în ultima perioadă, Trump a primit zeci de milioane de dolari lunar în donaţii pentru campania sa.

Un membru al Comisiei Naţionale Republicane a avertizat, într-o declaraţie acordată Huffington Post, că donatorii ar putea să ceară răspunsuri în urma acestor dezvăluiri. „Dacă nu au mai mulţi angajaţi, plătesc de cinci ori mai mult?”, s-a întrebat oficial, citat sub acoperirea anonimatului.

Nu este clar dacă Trump a extins suprafaţa de birouri pe care o închiriază în Trump Tower pentru campanie, însă echipa sa nu s-a extins.

Trump şi-a folosit adesea proprietăţile în campania electorală, ceea ce a adus venituri importante pentru imperiul său imobiliar.

El a găzduit mai multe evenimente de campanie în complexul hotelier Mar a Lago, din Florida. Echipa sa de campanie a plătit circa 260.000 de dolari pentru folosirea terenurilor de golf şi restaurantelor din complex, în ultimele trei luni.

Sursa: News.ro