Un al doilea pacient infectat cu noul coronavirus a decedat în Italia, anunţă agenția de știri ANSA, citând surse medicale, în timp ce focarul se răspândește în nordul țării, cu 30 de cazuri raportate până acum.

Al doilea pacient ucis de coronavirus în Italia era o femeie rezidentă în regiunea Lombardiei din Milano, a anunţat ANSA. Anunţul decesului vine la doar câteva ore după ce un bărbat de 77 de ani a murit în timpul nopţii, în apropiere de Padova, în regiunea Veneto, informează reuters.com.

Articolul continua dupa recomandari

Autorităţile italiene au organizat o reuniune de urgenţă, după anunţul primului european ucis de coronavirus, iar cifrele date publicităţii sunt extrem de îngrijorătoare.

10 localităţi cu peste 50.000 de oameni au fost trecute în carantină generală: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano.

Primul european răpus de coronavirus este Adriano Trevisan, un bărbat care a murit la 78 de ani, după ce a petrecut 10 zile într-un spital din Schiavonia, oraş situat în provincia Padova.

Acest articol se actualizează.