Actorul de comedie Volodimir Zelensky a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina, cu un scor covârșitor. Exit poll-urile arată că a luat peste 70% din voturi în fața actualului președinte, Petro Poroșenko.

După închiderea urnelor, toate exit-pollurile l-au indicat câștigător pe Volodimir Zelensky. Conform sondajelor, actorul de comedie va lua între 72 – 74% din voturi.

Articolul continua dupa recomandari

Contracandidatul său, actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a obținut doar 27% din voturi. Într-un discurs televizat, Poroșenko și-a recunoscut înfrângerea și l-a felicitat pe contracandidat pentru victorie.

Actorul de comedie Volodimir Zelensky a reușit să se impună în alegerile prezidențiale deși nu are experiență politică. El a promis schimbarea alegătorilor profund nemulțumiți de clasa politică din Ucraina.

Noul președinte al țării a fost și protagonistul unui incident. La urne, Volodimir Zelensky a arătat buletinul de vot presei, pe care era ales, bineînțeles, numele său.

Volodimir Zelensky ține în mână buletinul de vot în fața urneiVezi 2 imagini în Galerie

Actorul de comedie a încălcat astfel legea electorală și a fost vizitat de poliție, la sediul său de campanie, pentru a da amendă. Stafful său a replicat însă că nu a fost mare lucru.