Accident feroviar grav în Franţa. Peste 60 de persoane au fost rănite după ce un tren a lovit în plin un copac căzut pe şine. Trenul, în care se aflau 200 de pasageri, se îndrepta către Montpellier.

În urma incidentului, circa zece persoane au fost "rănite grav" și alte în jur de 50 "rănite ușor".

Articolul continua dupa recomandari

Unul dintre răniți a fost preluat ca "urgență absolută" și evacuat cu elicopterul spre un spital din regiune.

Trenul regional, care transporta 250 de pasageri și care efectua legătura între Nîmes și Montpellier, s-a izbit de un copac prăbușit pe linia de cale ferată, după ce a fost smuls din rădăcini în timpul unei furtuni cu grindină care s-a abătut peste regiune la începutul după-amiezii de miercuri, au precizat echipele de salvare.

Răniții sunt într-o stare de "urgență relativă sau absolută", au adăugat acestea.

"Lângă orașul Lunel, în jurul orei locale 15:45 (13:45 GMT), un TER (tren regional) s-a izbit cu 140 km pe oră de un copac căzut pe linia de cale ferată în urma furtunilor de o rară violență care s-au abătut peste regiune", a anunțat Societatea Naționala a Căilor Ferate Franceze (SNCF).

Trenul prezenta un impact frontal și pe partea stângă a locomotivei, a descris situația un responsabil al serviciilor de salvare, Christophe Risdorfer.

Au fost mobilizate mijloace importante de salvare, cu mai multe elicoptere și circa 80 de pompieri. Potrivit SNCF, "accesul este foarte complicat", în special din cauza grindinei mari.