Forţele de securitate franceze au reţinut pe o autostradă în direcţia Calais, nordul Franţei, un posibil suspect în urma atacului asupra unor militari produs miercuri dimineaţă în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Forţele de securitate au deschis focul de mai multe ori asupra vehiculului în care se afla suspectul. Bărbatul a fost rănit în timpul intervenţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit unei surse judiciare citate de AFP, bărbatul, născut în 1980, 'se afla la bordul vehiculului căutat şi a încercat să fugă'.

Premierul Franţei, Edouard Philippe, a confirmat miercuri după-amiază că autorităţile franceze l-au arestat, în urma unei operaţiuni de pe autostrada A16, pe principalul suspect pentru atacul asupra militarilor din suburbia pariziană Levallois, transmite Reuters.

”Un suspect, care conducea maşina implicată în atac, a fost arestat pe autostradă între Paris şi Boulogne-sur-Mer”, a răspuns premierul francez la o interpelare din Adunarea Naţională.

Şase militari din cadrul operaţiunii Sentinelle au fost loviţi de un autovehicul şi răniţi la Levallois-Perret în cursul dimineţii, la ora locală 08.00 (06.00 GMT). Doi dintre răniţi sunt în stare gravă. 

Şoferul şi automobilul său, un BMW de culoare închisă, au fost daţi în urmărire. 

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a preluat ancheta în acest caz.