Ziua Marinei 2018. O serie de evenimente se anunţă pentru săptămâna următoare pe litoral, unde, pentru a marca Centenarul Marii Uniri, sărbătoarea marinarilor va fi celebrată în mai multe zile. Mii de marinari militari vor lua parte la festivităţi, iar zeci de nave şi numeroase elicoptere militare vor face sspectacol. 

Ziua Marinei 2018. Luni, 13 august: Festivităţile vor debuta pe faleza Constanţa la ora 08:00, cu o ceremonie militară pentru acordarea Drapelului de Luptă Batalionului de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius”. Vor fi aocrdare distincţii şi medalii militare, din partea Ministerului Apărării Naţionale.

Articolul continua dupa recomandari

Ziua Marinei 2018. Marţi, 14 august: Ca în fiecare an, marinarii miltari vor lua parte la Ziua Recunoştinţei, care va începe la ora 08:30, cu o ceremonie militară şi religioasă la Monumentul Marinarilor de pe faleza din Constanța, organizată în memoria eroilor militari.

Ziua Marinei 2018. Miercuri, 15 august: Desigur, cel mare mare spectacol naval al anului - Exerciţiul Naval Forţele Navale Române 18 se va desfăşura miercuri, între orele 10:00-12:30. Festivităţile nu se opresc aici, ci continuă între orele 13:00-15:00, în Portul Tomis, unde marinarii militari vor organiza jocuri și concursuri tradiționale marinărești.

Concertul Muzicii Militare a Forţelor Navale va fi momentul care va încheia Ziua Marinei, oe faleza din Constanţa, începând cu orele 20:00. La final, marinarii militar se vor retrage cu torţe, între orele 21:00-23:00. 

Ziua Marinei Române a fost organizată pentru prima dată în anul 1902, la Constanța, la data de 15 august, cu prilejul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar în 2009 această zi a fost declarată sărbătoare națională.