Noi detalii halucinante ies la iveală în cazul falsului stomatolog. Pacienţii erau anesteziaţi cu alcool şi apar mărturii ale unor posibile victime. O femeie îl numeşte escroc şi spune că i-a distrus dantura. La audieri, bărbatul din Ilfov a susţinut că nu e doctor, dar vrea să fie. Iar pentru asta studiază. Anchetatorii l-au lăsat liber, dar i-au confiscat tot instrumentarul din cabinetul stomatologic. Povestea zidarului care a devenit dentistul satului a împărţit comunitatea în două.

După două ore de audieri la secţia de poliţie din Snagov, bărbatul care s-a dat drept dentist a plecat liber, acasă.

Articolul continua dupa recomandari

”Nu practic meseria asta! Soţia mea este medic stomatolog şi cabinetul este funcţional din '92. Eu sunt la o specializare de medicină. Nu sunt zidar!”, a spus bărbatul.

De asemenea, el susţine că în niciun moment nu a profesat ilegal. Doar că oamenii din Gruiu povestesc cu lux de amânunte ce se întâmpla în cabinetul lui de stomatologie. În sat e cunoscut drept "doctorul". Sunt mărturii şi despre practici ca-n Evul Mediu.

(Localnic): ”Costel i-a dat lui fiu-meu un pahar de tuică! Ia, ma, un pahar de tuica si iti trece!”

(Reporter): Si i-a trecut?

(Localnic): I-a scos măseaua! I se spunea Costel, o perioadă, și la urmă punea lumea să îi zică domnul doctor!

În Gruiu se vorbește și despre incidente mai serioase.

”Era zidar el! Mi-a povestiti cineva că a fost la el, i-a scos măseaua şi după ce i-a scos-o, s-a umflat! S-a dus înapoi la el. "Ce faci, dom'le? S-a umflat aia!". L-a luat în maşină şi a plecat cu el la Facultatea de Stomatologie şi i-a plătit el toate alea”, povestește un alt localnic.

Ca sa fie siguri ca barbatul nu va mai profesa, politistii nu au plecat cu mana goala in urma perchezitiilor. Au fost confiscate toate ustensilele si medicamentele gasite in cabinetul stomatologic.

Pe pagina lui de socializare, o femeie susţine că este victima falsului dentist.

”Mi-ai distrus toată gura, şarlatan şi escroc ce eşti!”, spune mesajul.

Cu toate acestea, poliţia nu a primit încă nicio plângere oficială din partea unor posibile victime. Povestea zidarului care a devenit dentistul satului a împărţit comunitatea în două. Sunt şi vecini care sar în apărarea bărbatului. Spun că învăţat meserie de la un profesionist. De la soţia lui, medic stomatolog cu diplomă.

”Soţia a fost medic, dar i-a luat dreptul de liberă practică!”, declară un locanic.

”A zis ca a investit prea multi bani in aparatura si vrea sa faca si el chestia asta. Fiind cu sotia ani buni in Germania voi si el sa intre pe meserie”, spune un alt sătean.

Pentru a deveni medic stomatolog facultatea de profil este obligatorie. Dar, potrivit unor surse din interiorul anchetei, bărbatul din Gruiu nu are nici liceul absolvit. În plus, la o simplă verificare pe site-ul Colegiului medicilor dentişti din România numele soţiei nu apare. Îl găsim doar într-un tabel de anul trecut al unităţilor sanitare din subordinea DSP Ilfov. Până acum, Colegiul Medicilor Dentişti nu a comentat acest caz. Poliţia anunţă însă că ancheta merge mai departe.