Un număr de 42 de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, respectiv judeţele Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, au fost anulate, a anunţat CFR Călători pe site-ul propriu.

Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, legătura feroviară este menţinută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulaţie.

Articolul continua dupa recomandari

Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul şi Estul ţării şi echipele feroviare din unităţi sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul.

'Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane', precizează compania într-un comunicat remis de Agerpres.

CFR Călători şi CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.