Vremea în România a fost, astăzi, de partea Mărţişorului, însă de mâine, ninsorile revin în forţă, iar codul portocaliu de ger se prelungeşte.

Joi, 1 martie 2018, a fost singura zi frumoasă din această săptămână, cu cer senin şi fără precipitaţii, în ciuda temperaturilor record înregistrate.

Articolul continua dupa recomandari

De mâine, ninsorile revin în forţă şi vor cuprinde, treptat, majoritatea regiunilor ţării.

Codurile tip portocaliu şi galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt în vigoare până mâine seară la ora 20.00.

Maximele vor porni de la -12 grade Celsius şi vor ajunge la cel mult -3 grade Celsius, în regiunea de sud-vest.

În acelaşi timp, minimele vor atinge chiar şi -25 grade Celsius.

ANM a emis doua avertizari de ger. Vremea in Romania se mentine geroasaVezi 2 imagini în Galerie

Vremea în România se menţine geroasă în următoarele zile

Potrivit meteorologilor, chiar şi după ieşirea din vigoare a codurilor de vreme rea, temperaturile vor continua să fie cu mult mai mici faţă de cele normale pentru această perioadă.

Vineri şi sâmbătă, minimele vor fi de până la -20 de grade Celsius în nord-estul ţării.

Înnorările vor deveni persistente şi vor cădea ploi, lapoviţă şi ninsori în majoritatea zonelor, slabe cantitativ şi care vor favoriza apariţia poleiului.

Vremea în România se va schimba abia de săptămâna viitoare, atunci când temperaturile se vor pozitiva şi chiar vor ajunge la aproximativ 10 grade Celsius.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării.

La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.