A fost cod roşu pentru salvatori, în Sibiu! Vremea rea şi viteza au făcut victime aproape de localitatea Avrig. Două autoturisme şi două microbuze s-au ciocnit puternic, totul după ce un şofer a făcut o depăşire periculoasă. Patru oameni sunt acum internaţi la spital.

Cu doar câteva clipe înainte de impact, pe centura ocolitoare a oraşului Avrig, un şofer de 22 de ani a încercat o depăşire riscantă. Nici bine nu a apucat să treacă de maşina din faţă, că a derapat. Martorii au remarcat că maşina tânărului era echipată cu anvelope tocite. Ca o sanie a ajuns pe contrasens, unde a lovit un microbuz. A urmat un accident în lanţ. 

Articolul continua dupa recomandari

Șofer autobuz: Avea foarte mare viteză, a răsturnat un microbuz, microbuzul acela portocaliu, după care eu l-am ferit cât am putut şi a intrat în noi. Au fost răniţi grav, doi foarte grav. 

"Autoturismul pierde controlul direcţiei de deplasare şi intră în coleziune cu două microbuze care transportau persoane şi cu un alt autoturism", a declarat Marius Cucioroschi, comisar.

18 oameni cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani se aflau, în total, în cele patru autovehicule. Salvatorii au activat planul roşu de intervenţie. 

"În total 12 ambulanţe şi echipaje SMURD au intervenit şi două echipaje de descarcerare. Toate cele 10 victime au fost transportate către UPU Sibiu", a declarat Florin văcăroiu, reprezentant ISU.

Trei victime au rămas internate la spitalul Judeţean din Sibiu. O a patra persoană a fost dusă în stare gravă la Spitalul Militar. 

-Cum vă simţiţi acum? 
-Zdruncinat, nu am mari lovituri, un coleg care a stat în spate are probleme la cap şi la o mână. L-am auzit că spune au, au au, m-am uitat în spate, era plin de sânge pe frunte.

Accident mortal și în Teleorman

Ningea când a avut loc accidentul.

Tot pe o şosea udă, un om a murit şi în judeţul Teleorman. Două maşini s-au izbit frontal. Alte două persoane sunt grav rănite. 

Accidentul s-a produs din cauza unui autoturism care venea dinspre Braşov şi se îndrepta către Sibiu. Maşina în care se aflau patru tineri s-a angajat în depăşire şi, din cauza vitezei şi a condiţiilor de drum, a pierdut controlul direcţiei.