Individul care a violat două tinere în Bucureşti a fost arestat preventiv. Cazul scoate însă la iveală din nou problemele grave din justiţie. Vorbim despre un violator în serie al cărui loc este după gratii, nu în libertate. Acest bărbat, pe numele lui Iulian Fentzel, este un recidivist notoriu. Are 4 condamnări până acum. În total, a agresat sexual cinci femei. De fiecare dată însă a fost eliberat pentru bună purtare, după ce a ispăşit doar jumătate din pedeapsă. Ultima oară a ieşit din puşcărie în noiembrie anul trecut când mai avea de executat 1.500 de zile.

Iulian Fentzel, un violator în serie. A făcut noi victime după fiecare eliberare din închisoare. Vineri noapte, în doar trei ore, a atacat două tinere din Bucureşti.

Articolul continua dupa recomandari

Cele două femei veneau de la serviciu după tura de noapte. Undeva în apropierea staţiei de metrou Jiului, bărbatul de 61 de ani le-a tăiat calea, iar sub ameninţarea cuţitului, le-a forţat să o ia pe prima stradă la stânga, pe un teren viran, unde a abuzat de ele.

Prima victimă a fost o tânără de 34 de ani. A urmărit-o după ce a ieşit de la metrou. Nu a avut nicio şansă să scape din mâinile lui. După ce a fost violată, femeia a alergat la poliţie. Mai mulţi agenţi au pornit în urmărirea lui şi l-au capturat mai repede decât se aşteptau.

DIANA SARCA, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Au auzit anumite sunete suspecte care le-au atras atenţia.

Polițiștii l-au prins când ataca din nou. Într-o clădire dezafectată, bărbatul de 61 de ani încerca să abuzeze sexual o altă tânără.

Tânăra de 27 de ani era singură, noaptea, pe stradă, când a fost răpită. Violatorul i-a furat şi banii pe care îi avea la ea, 500 de euro.

La audieri, Iulian Fentzel a recunoscut totul şi a susţinut că regretă ce a făcut.

Dan Antonescu, criminolog: Un obsedat sexual, un individ care nu îşi poate frâna pornirile sexuale. Să repeţi fapta în acelaşi loc unde ai făcut prima faptă arată că obsesia este mult mai mare decât orice insitnct de conservare.

Fără casă, familie sau serviciu, individul este specialist în arta disimulării, spun criminaliştii.

A fost condamnat până acum de patru ori. În total, aproape 30 de ani de închisoare. Dar a reuşit să păcălească sistemul de fiecare dată. Poza în deţinutul model şi astfel a fost mereu eliberat după ce executa doar jumătate din pedeapsă.

Cunoaşte atât de bine regulile din închisoare, încât ajunsese să le ofere sfaturi juridice condamnaţilor. I se spunea "avocatul interlopilor".

Dan Antonescu, criminalist: El era cel care le acorda asistenţă juridică celor care intenţionau să solicite eliberarea condiţionată. E clar că în anii din puşcărie învăţase foarte multe din subterfugiile, mecanismele care duc la liberarea condiţionată.

Prima dată, Fentzel a fost condamnat în 1988 la 7 ani pentru tâlhărie. Apoi, la 5 ani pentru furt. În 2003 a primit 10 ani pentru două violuri şi o tâlhărie comise în Dâmboviţa. La nicio lună după ce a fost eliberat condiţionat, a violat-o, în Vinerea Mare, pe mama unui procuror DIICOT, într-un parc din Buzău. După ultima faptă, a fost încarcerat în penitenciarul din Brăila. Acum 3 luni a fost eliberat, din nou, pentru bună purtare.

Dan Antonescu, criminolog:  Este un paradox această bună purtare. El nu a avut un comportament onest în penitenciar. Ba, din contră, a fost unul dintre cei care iniţia răzmeriţe.

Individul a fost arestat pentru 30 de zile. Şi trebuie să execute şi restul de pedeapsă. Adică, 1500 de zile.