Vin furtuni peste România, se strică vremea în toată ţara. Meteorologii au dat primele alerte - a fost cod portocaliu în Arad și avertizări de cod galben în alte şapte judeţe.

De duminică, temperaturile scad şi cu 10 grade Celsius. 

Articolul continua dupa recomandari

DINU MĂRĂŞOIU, meteorolog: Duminică, vremea va fi, în general, instabilă la nivelul ţării, cu averse, descărcări electrice şi, izolat, chiar şi căderi de grindină, în toate regiunile.

  • Consultă, pe larg, cum va fi Vremea pe 6 mai, actualizată de meteorologii ANM.

Şi luni se anunţă furtuni. Iar temperaturile au putea coborî până la 19 grade celsius în sudul ţării. Şi la munte se răceşte în următoarele zile, minimele vor coborî până la 3 grade, iar temperaturile maxime nu vor depăşi 12 grade Celsius.

Sâmbătă, a plouat cu găleata în Gorj, iar vântul a bătut cu putere. Au fost precipitaţii însemnate şi în alte 7 judeţe aflate astăzi sub cod galben de ploi puternice, printre care Bihor, Caraş-Severin, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Iaşi şi Galaţi. La Arad a fost şi mai rău. A fost cod portocaliu de averse cu descărcări electrice şi căderi de grindină. 

În tot acest timp, la Târgu-Mureş, localnicii au profitat din plin de vremea numai bună de scăldat. Pe călduri sufocante, ca-n miez de vară, ştrandurile au fost arhipline. Au fost ultimele ore de soare şi baie înainte ca ploile să acopere întreaga ţară. 

Şi în Târgovişte a fost o zi autentică de vară. Oamenii s-au răcorit la o plimbare cu barca.