Echipa Invictus România, formată din militari răniţi pe front, începe antrenamentele pentru Jocurile Paralimpice organizate la Haga anul viitor. Lotul lărgit al luptătorilor Invictus a fost prezentat ieri la crosul "VeteRUN", organizat în sprijinul veteranilor de război din România.

Cei 58 de militari români au intrat în linia dreaptă pentru Jocurile Invictus. Sunt 9 discipline la care speră cu toţii să obţină medalii. Iar VeteRUN reprezintă un antrenament excelent înaintea competiţiei dedicate soldaţilor răniţi în teatrele de operaţiuni din întreaga lume.

Articolul continua dupa recomandari

Militar: Ne ajuta foarte mult acest proiect. Ne recuperam prin sport, socializam, ne plimbam, familia ne este alaturi.

Luptătorii care ne vor reprezenta la Jocurile Invictus din Olanda, de anul viitor, au oferit o lecţie de viaţă celor aproape 4.000 de oameni prezenţi la cross.

Viorel Amzărescu, militar: Am fost ranit in anul 2014 cu batalionul 2 Infanterie Călugăreni. Si daca ar fi sa ma mai nasc inca o data, tot acelasi drum l-as alege.

Nicuşor Bica: Cu colegii încercam să plecăm toţi şi să ne întoarcem toţi. Nu se întâmpla întotdeauna asta.

Luptătorii Invictus au fost susţinuţi inclusiv de veterani din al Doilea Război Mondial, care au împărtăşit poveştile lor de pe front. 

Dragnea Badea Marin, veteran din al Doilea Război Mondial: E armăsarul care m-a purtat până la Stalingrad. El a fost omorât şi eu am scăpat cu viaţă.

Anul trecut la Sydney, 15 militari români au obţinut cinci medalii Invictus, dintre care două de aur. Au fost cu toţii aplaudaţi de Prinţul Harry şi de soţia sa, Meghan. La Haga, anul viitor, va fi a treia competiţie pentru eroii noştri.