Vânt extrem de puternic, în această dimineață, în tot județul Brașov. Mai mulți copaci din localitățile Hărman, Teliu, dar și de pe DN73, între Predeal și Râșnov, au fost doborâți de rafale. O bucată de tablă stă să cadă de pe clădirea Trezoreriei.

La fața locului intervin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile respective. Un copac a căzut din cauza vântului puternic între Moieciu de Jos și Moieciu de Sus.

Articolul continua dupa recomandari

Și pe drumul dintre Brașov și Poiana Brașov mai mulți arbori sunt la pământ. Acolo a fost afectată și alimentarea cu energie electrică.

Mai mulți copaci au fost doborâți la Teliu, Hărman, dar și pe DN73A între Râșnov și PredealVezi 2 imagini în Galerie

În municipiul Brașov, pe strada Prunului, se intervine pentru îndepărtarea unor elemente desprinse de pe acoperișul unui bloc.

Un pericol reprezintă și o bucată de tablă care poate să cadă de pe acoperișul Trezoreriei.

Oamenii, rugaţi să stea la adăpost

Oamenii sunt rugați să stea la adăpost până când vântul se va potoli.

„Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor.

De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spațiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ.

Vă recomandăm să rămâneţi în spaţii închise care să asigure protecţia“, a anunțat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt la ISU Brașov.