Celebra partidă de vânătoare de la Balc s-a încheiat. Iar bilanţul prăzii este unul dintre cele mai bogate din ultimii ani: 200 de mistreţi şi 25 de cerbi ucişi. Ca de fiecare dată, şi acum tradiţia din comuna bihoreană a atras critici. Un senator a depus o plângere penală pentru ceea ce el numeşte "măcelul unor animale fără apărare". Carnea obţinută după cele două zile de vânătoare va fi, în acest an, mai atent analizată, din cauza ameninţării pestei porcine.

Puţin după ora 7 dimineaţa, invitaţii lui Ion Ţiriac au sosit din nou pe domeniul de la Balc, pentru ultima repriză de vânătoare. Nu înainte însă ca maşinile lor să fie curăţate cu atenţie, pentru a preveni răspândirea pestei porcine.

Articolul continua dupa recomandari

DIMITRIE STURDZA: A fost senzaţional şi investitorii ăştia au fost încântaţi, pot să vă spun. O treabă foarte bună!

Printre oaspeţii celui mai bogat român s-a numărat şi creatorul de modă Stefano Ricci, care a venit alături de cei doi fii ai săi. Magnatul rulează afaceri de milioane de euro. Un sacou care poartă semnătura lui costă mai bine de trei mii de euro.

STEFANO RICCI: Petrecerea de aseară a fost foarte frumoasă, muzică clasică, jazz, mâncare bună şi multe conversaţii interesante!

ION ŢIRIAC: A fost una dintre cele mai bune recolte, cel mai bun an!

(Reporter): Ce se va întâmpla cu carnea în acest an ţinând cont de pesta porcină?

ION ŢIRIAC: Ca de obicei, merge la azile, la treburile alea de copii, la cei 80 de oameni careu au lucrat acolo şi apoi să vedem ce rămâne, cum rămâne.

Asta dacă rezultatele analizelor vor confirma că prada nu a fost afectată de pesta porcină. În urmă cu doar o lună, virusul a ajuns chiar lângă un domeniu învecinat. Tradiţionala partidă de vânătoare s-a lăsat şi, în acest an, cu nemulţumiri din partea fundaţiilor pentru protecţia animalelor.

MARIUS MARINESCU, preşedinte FPAM: La Balc vorbim despre o crimă. Din 2009 încoace, după ce a intrat în vigoare legea protecţiei animalelor, am depus în fiecare an plângeri penale la Parchetul General și Parchetul de pe lângă judecătoaria Oradea.

Nimic n-a tulburat însă liniştea participanţilor la vânătoare. După prânz, s-au retras discret spre aeroportul din Oradea, acolo unde îi aşteptau aeronavele private care să îi conducă spre case.